
Kabak Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane kabak
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz (kendinize nazaran ekleyebilirsiniz)
- Kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Kabak Tarator Tanımı Yapılışı
- Kabakları alacalı soyun.
- Çok ince olmayacak halde kesin.
- Soğanı julyen kesin.
- Tavanızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
- Soğanları ekleyip kavurun .
- Sonra kabakları ekleyip bir arada kavurun.
- Tuzunu ekleyip ılımaya bırakın.
- Sarımsakları rendeleyin yoğurt ile karıştırın.
- Ilıyan kabaklar ile sarımsaklı yoğurtu karıştırın.
- Farklı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
- Ceviz içlerini ve kırmızı toz biber ekleyip cevizleri bir dakika kavurup yoğurdun üzerine dökün.