Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taş kireç sönmemiş olacak
- 10 kg doğranmış balkabağı
- 10 kg şeker
- Limon tuzu ya da bir limon
- Tahin
- Ceviz
Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şunu söyleyeyim ölçüleri birebir kullanırsanız istediğiniz kiloda yapabilirsiniz. Ben konserve şişelerine doldurup hazırda bulundurmak istedim.
- 1 kg sönmemiş taş kireci 10lt suyun içerisine atıp bir gece (yaklaşık 12 saat)bekletiyoruz.
- Ertesi gün kabaklarımızı soyup doğrayıp hazırlıyoruz.
- Kirecin üst yüzeyine çıkan kaymağını ve berrak suyunu doğramış olduğumuz kabakların üzerine döküyoruz. Üzerinin tam kapatması gerekiyor. Yine bir gece yani 12 saat kireçli suda kabaklarımızı bekletiyoruz.
- Kabakları bekleme süresinden sonra iyice yaklaşık yarım saat sürekli yıkıyoruz. İsterseniz birazda suda bekletmekte yarar var ben yarım saat kadarda normal suda beklettim.
- Kabağımızı tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su koyup 10 kg şekeri ilave ediyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp birer saat aralıkla karıştırarak pişiriyoruz ortalama 3 saat kadar pişiyor.
- Son yarım saat kala içerisine bir limonu sıkıyoruz. Kabaklardaki o şeffaf görüntüyü göreceksinizdir.
- Pişen kabakları konserve şişelerine alıp sıcak sıcak ağızlarını kapatıyoruz. 15 şişe kadar hazırda tatlınız olmuş oluyor.
- Servis yapmak istediğinizde üzerine tahin ve ceviz döküyoruz. Biraz zahmetli görünüyor ama çok zevkli ve şahane bir görünümde lezzete sahip tatlınız oluyor. Afiyet olsun.