
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo kabak
- 3 buçuk su bardağı şeker
- Dövülmüş ceviz
- İsteğe nazaran tahin dökülebilir
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabakları dilim dilim doğrayalım.
- Sonra kare halinde doğrayalım.Tencereye dizelim.
- Sonra şekerini üzerine serpelim her yerine dökelim ve 1 saat dinlendirelim.
- Sonra kısık ateşte pişirelim sulanmaya başlayacaktır kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra borcama dizelim.
- Kalan şerbeti de üzerine dökelim ve fırına sürelim .
- 15 dakika kadar fırında pişirilim.Daha çıtır bir kıvamı oluyor bu halde.
- Fırından aldıktan sonra üzerine bol ceviz dökelim.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı