bilgisayarci
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak dilimi
- 1.5 su bardağı şeker
- Tahin
- İsteğe bağlı hindistan cevizi veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları istediğimiz boyutta kesiyoruz.
- 1,5 su bardağı şekeri kabakla beraber tencereye ekliyoruz.
- İster bir gece isterseniz 3-4 saat şeker sulanıncaya kadar bekletiyoruz.
- Bekleyen kabakları hiç bir işlem yapmadan kaynatıyoruz.
- Arada hafiften çatal yardımıyla yumuşaklığına bakıyoruz.
- Pişen kabakları tencereden servis tabağına alıp tahin döküyoruz.
- İsteğe bağlı hindistan cevizi yada fındık fıstık da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun