
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 4 su bardağı toz şeker
- 6-7 karanfil
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar tencereye dizilip üzerine toz şeker dökülür.
- 5-6 saat veya bir gece bekletilir.
- Suyunu salan kabaklar ocağa konup kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak 25 -30 dk pişirilir.
- Daha sonra 3 kaşık pekmez kabakların hepsine gelecek şekilde dökülür.
- Ocağın altı açılarak 10 dk ağzı açık bir şekilde pişirilir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kabak tatlısı servis tabağına alınarak üzerine bol ceviz serpilir.
- Yerken üzerine tahin de dökerseniz ayrı bir lezzet katar. Afiyet olsun.