Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kabak-tatlisi.jpg

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg beyaz tatlı kabak
  • 150 gram toz şeker
Üzeri için
  • İsteğeğe bağlı tahin veya ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabak soyulur, parmak genişliğinde doğranır ben bir tık ince seviyorum daha güzel oluyor.
  2. Teflon tencereye koydum ve şekerini üzerine serpiştirdim.
  3. 1 gece beklettim kabak suyunu saldı.
  4. Kendi suyu ile pişirdim.
  5. İlk harlı ateşe koydum kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim. Kabakları asla karıştırmıyoruz.
  6. Üzeri hafif yumuşayınca kapağını açıyoruz ve orta ısıda pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Pişirme süresini 1 saat dedim ama siz kontrollü pişirin. Suyu bitince tencereyle borcama aktarıyoruz.
  8. Soğutup ceviz veya tahinle süslüyoruz.
  9. Tatlının şekeri kabağa ve şekere bağlı. Benim tam istediğim lezzeti bu ölçülerde yakaladım. Hemen çok şeker koymayın 1 kg 150 gram yeterli bence. Ama çok daha tatlı seviyorum derseniz kapağını açtığınızda kabağın suyu varken daha şeker serpiştirebilirsiniz. Tam ölçü verdim.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt