elektronikci
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg beyaz tatlı kabak
- 150 gram toz şeker
- İsteğeğe bağlı tahin veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak soyulur, parmak genişliğinde doğranır ben bir tık ince seviyorum daha güzel oluyor.
- Teflon tencereye koydum ve şekerini üzerine serpiştirdim.
- 1 gece beklettim kabak suyunu saldı.
- Kendi suyu ile pişirdim.
- İlk harlı ateşe koydum kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim. Kabakları asla karıştırmıyoruz.
- Üzeri hafif yumuşayınca kapağını açıyoruz ve orta ısıda pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişirme süresini 1 saat dedim ama siz kontrollü pişirin. Suyu bitince tencereyle borcama aktarıyoruz.
- Soğutup ceviz veya tahinle süslüyoruz.
- Tatlının şekeri kabağa ve şekere bağlı. Benim tam istediğim lezzeti bu ölçülerde yakaladım. Hemen çok şeker koymayın 1 kg 150 gram yeterli bence. Ama çok daha tatlı seviyorum derseniz kapağını açtığınızda kabağın suyu varken daha şeker serpiştirebilirsiniz. Tam ölçü verdim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.