bilgisayarci
FD Üye
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane bal kabağı
- 3 su bardağı şeler
- 1 çay bardağı su
- Ceviz içi
- Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Akşamdan kabaklarımızı soyuruz ince ince dilimliyoruz fakat ince olmasına dikkat edin.
- Tencereye alıyoruz ince dilimlediğimiz kabaklar üzerine bi bardak şeker döküp bırakıyoruz.
- Sonradan iki bardak şeker ,1 çay bardağı su döküp tüpe alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp keyifçe pişmesini bekliyoruz.
- Şerbetini çekince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
- Üzerine ceviz ,hindistan cevizi döküp servis ediyoruz afiyet olsun.