Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo balkabağı
- 1,5 su bardağı şeker (Kabağın kendi şekeri olacağı için ölçüyü daha az tutabilirsiniz).
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- Dileğe nazaran tahin (Ben kullanmadım çocuklar yemiyor)
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz. İnce ince dilimleyip büyük bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine 1,5 bardak şeker yazdım ancak siz 1 bardak şeker koyun zira kabak kendide tatlı olunca fazla gelebilir. 3-4 saat bekletin yada 1 gün bekletin. Kabaklar kendi suyunu salacak su koymanıza gerek yok tadına bakıp, şekerini arttırabilirsiniz.
- Tencerenizi ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Pişen kabakları fırında yapmak istiyorsanız 200 derece ısıtılmış fırında borcam tepside kabakların üzeri kızarana kadar pişirin.
- İsteğe nazaran üzerine ceviz, tahin koyup, servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.