Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı
0
24

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • Tahin
  • Arzuya nazaran kıyılmış ceviz yahut antep fıstığı

Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakların kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp, suyunu süzün.
  2. Geniş bir tencereye dilimlediğiniz kabakları alın, üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletin (Mümkünse 1 gece bekletin)
  3. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra kapağı açıp bir 10 dakika daha pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  5. Arzuya nazaran üzerlerine tahin dökün yahut ceviz, antep fıstığı serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt