elektronikci
FD Üye
Kabak Yemeği Bebekler İçin Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kabak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 küçük soğan
- Yarım çorba kaşığı pirinç
- 1,5 çay bardağı içme suyu
- Biraz zeytinyağı
- Bir kaç sap dereotu
Kabak Yemeği Bebekler İçin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı küp küp doğrayalım. Tencereye küp doğradığımız soğanı zeytinyağı ile kavuralım.
- İçerisine salçayı da ekleyip, bir kaç çeşit çevirelim. Sonra kabağı, pirinçleri ve suyu ekleyip, karıştırmadan kapağı kapalı formda pişirmeye bırakalım. Su kaynamaya başlayınca ocağı kısalım, yavaş yavaş pişince daha özlü oluyor.
- Pirinçler pişince yemeğimiz hazırdır. Üzerine dereotunu ve tercihe bağlı çok az tuz ekleyebilirsiniz.
- Ben doyurucu olması için pirinci biraz fazla koydum, isteğe bağlı daha az koyabilirsiniz. Bu sefer unuttum, lakin 1 diş sarımsak da küp doğrayın soğanla birlikte eklenirse bence daha lezzetli olur.
- Kızım yoğurtla birlikte çok severek yedi. 2 porsiyon olarak çıktı şimdiden afiyet olsun kuzucuklara ????