Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane taze kabak
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları çatalla soyun ortadan ikiye bölüp kesin domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın soğanı jülyen yada yemeklik doğrayın.
- Soğanı sıvı yağda biraz kavurup biber ve pul biberi ekleyin birazda onlarla kavurup kabakları ekleyin karıştırın.
- Sonra domatesleri tuzu ek edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın orta ateşte kabaklar yumuşamana kadar pişirin fazla karıştırmayın kabaklar ezilmesin.
- Ilıyınca dereotu ile servis edebilirsiniz isteğinize nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt ilete servis edebilirsiniz.