Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kabak
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Nane
Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yıkadığımız kabağı havuç soyağacı ile yahut ince ince doğrayarak 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tavamızda kavuralım.
- Kabaklar kısık ateşte kavrulurken sosumuzu yapalım.
- Tavaya iki yemek kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı salçamızı koyalım akabinde soğanı ve sarımsağı doğrayıp ekleyelim.
- Daha sonra domatesi ekleyelim ve baharatları da isteğinize nazaran ekleyebilirsiniz.
- Pişen sosumuza iki bardak su ekleyelim ve kabakları sosumuzun olduğu tavaya alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun .