
Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet büyük uzunluk kabak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pirinç (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Dereotu yahut maydanoz
- 1 su bardağı su
Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Soğanı yemeklik, biberi ise ortadan ikiye kesip ince ince doğrayın.
- Derin bir tencereye yağı, soğanı ve biberleri koyup rengi biraz dönene kadar kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğradıktan sonra ek edin.
- Hafif pişince irice doğradığınız kabakları ve yıkanmış pirinçleri ekleyin.
- 1 su bardağı kadar su ve biraz tuz ekleyin. Bir iki cins karıştırıp ağzını kapatın.
- Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin (Pirinç koymadan da deneyebilir ve kişi sayısına nazaran malzemeyi arttırabilirsiniz) afiyet olsun.