Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Yemeği

Kabak Yemeği
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 50-100 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
Arzu ederseniz;
  • Dereotu

Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakları pijama halinde soyalım. Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
  2. Soğanlarımızı da küp küp kestikten sonra tencerede sıvı yağ ile kavuralım. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
  3. Harcımıza salçamızı ekleyip, kavuralım. 1-2 dakika kavurduktan sonra doğranmış kabakları ekleyelim.
  4. Bir iki defa harç ile harmanlayalım. Üzerine pirinçleri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  5. Tuz, karabiber ekleyelim. Üzerini geçinceye kadar su ekleyip, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar piştiği vakit ocağımızı kapatabiliriz.
Not: Su ekledikten sonra dereotu koymak isteyenler göz kararı dereotunu doğrayıp ekleyip karıştırabilirler. Dereotu kullanmanızı katiyetle tavsiye ederim çok yakışıyor.

Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt