
Kabaklama Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 adet orta boy kabak
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı limon tuzu (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 litre sıcak su
Kabaklama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kuşbaşından biraz daha ufak doğradığımız etimizi ısınmış tencerede mühürlüyoruz. Etimiz suyunu salıp tekrar çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz.
- Et çıtırdamaya başladığında salçamızı ekliyoruz bir iki tur karıştırdıktan sonra haşlanmış nohudu ve 2 litre sıcak suyu ekliyoruz. Altını kısıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
- Sonra içerisine çok küçük doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Sonrasında kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, yemeklik doğradığımız kabakları ve sarımsakları da ekliyoruz. Yaklaşık 35 dakika sonra kabaklar piştiğinde limon tuzunu ekliyoruz.
- Tercihe bağlı sıvı sumak ekşisi yada limon suyu da kullanılabilir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı toz biberi de ekliyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ???? ????????