Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklama

Kabaklama
0
18

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kabaklama.jpg

Kabaklama Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 litre sıcak su

Kabaklama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kuşbaşından biraz daha ufak doğradığımız etimizi ısınmış tencerede mühürlüyoruz. Etimiz suyunu salıp tekrar çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz.
  2. Et çıtırdamaya başladığında salçamızı ekliyoruz bir iki tur karıştırdıktan sonra haşlanmış nohudu ve 2 litre sıcak suyu ekliyoruz. Altını kısıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
  3. Sonra içerisine çok küçük doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  4. Sonrasında kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, yemeklik doğradığımız kabakları ve sarımsakları da ekliyoruz. Yaklaşık 35 dakika sonra kabaklar piştiğinde limon tuzunu ekliyoruz.
  5. Tercihe bağlı sıvı sumak ekşisi yada limon suyu da kullanılabilir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  6. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı toz biberi de ekliyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ???? ????????
Kabaklama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt