Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4 orta uzunluk kabak
- 2 orta uzunluk patates
- 1 kase peynir
- 3 kısım yeşil soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı ve patatesi rendede çekiyoruz suyunu sıkıp karıştırma kabına ekliyoruz.
- Maydanoz dereotu yeşil soğanı doğuruyoruz.
- Sonra başka materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Büyük fırın tepsisinde yaptım yağlı kağıt serip o denli döktüm isterseniz tepsiyi yağlayıp da dökebilirsiniz.
- 180° c fırında denetimli bir biçimde içi hamur kalmayacak biçimde üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
- #not2: hangi zerzevat olursa onunla yapıyorum hem pratik hem zerzevat yemeyen çocuklar için besleyici bir öğün oluyor.