Kabaklı Borek Tarifi Resimli
İcindekiler
5 adet orta boy kabak
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sut
1 Turk kahvesi fincanı sıvı yağ
100 gr beyaz peynir
Dereotu
Yeterince tuz
Corekotu
Susam
imageskabakliborektarifiresimli5ad42eab5cf57
Boreğin Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir
Ezilen beyaz peynirin icin rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek ic hazırlanır
Yumurta, sut ve yağ cırpılır
Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir İkinci yufkanın yarısı da uzerine serilir
Hazırlanan sutlu karışımla iyice ıslatılır Hazırlanan icin yarısı konulur ve uzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır
Geri kalan ic boşaltılır Uzeri ucuncu yufka ile kapatılır
İlk serilen yufkanın kenarları iceriye doğru kıvrılır Kalan sutlu karışım uzerine surulur
Corekotu ve susamla suslenir
45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra onceden 175 dereceye ısıtılmış fırında uzeri kızarana kadar pişirilir
İcindekiler
5 adet orta boy kabak
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sut
1 Turk kahvesi fincanı sıvı yağ
100 gr beyaz peynir
Dereotu
Yeterince tuz
Corekotu
Susam
imageskabakliborektarifiresimli5ad42eab5cf57
Boreğin Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir
Ezilen beyaz peynirin icin rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek ic hazırlanır
Yumurta, sut ve yağ cırpılır
Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir İkinci yufkanın yarısı da uzerine serilir
Hazırlanan sutlu karışımla iyice ıslatılır Hazırlanan icin yarısı konulur ve uzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır
Geri kalan ic boşaltılır Uzeri ucuncu yufka ile kapatılır
İlk serilen yufkanın kenarları iceriye doğru kıvrılır Kalan sutlu karışım uzerine surulur
Corekotu ve susamla suslenir
45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra onceden 175 dereceye ısıtılmış fırında uzeri kızarana kadar pişirilir