iltasyazilim
FD Üye
Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*45 adet kabak
*1 büyük soğan
*Biraz beyaz peynir
*Yarım tatlı kaşığından biraz fazla tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*15 su bardağı su
*Yaklaşık 5 yufka
Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar bu börek diğer yaptığımız soslu böreklerden farklı sosu sadece su ve sıvı yağı annemden bana gecen bir tarif içi yumuşacık dışı çıtır bir börek başlayayım tarife kabakları, soğanı soyup küp doğradım Peynir, karabiberini, tuzunu ekledim Su ve yağı karıştırıp yufkayı masaya yayıp ortadan ikiye kesip, fırçayla sosladım Uçlarına kabaklı harçdan koyup, çok sıkmadan rulo yapıp tepsiyi doldurdum Üstüne kalan sosu yağılı suyu gezdirdim 190200 derecede pişirdim Yapacaklara afiyet olsun
*45 adet kabak
*1 büyük soğan
*Biraz beyaz peynir
*Yarım tatlı kaşığından biraz fazla tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*15 su bardağı su
*Yaklaşık 5 yufka
Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar bu börek diğer yaptığımız soslu böreklerden farklı sosu sadece su ve sıvı yağı annemden bana gecen bir tarif içi yumuşacık dışı çıtır bir börek başlayayım tarife kabakları, soğanı soyup küp doğradım Peynir, karabiberini, tuzunu ekledim Su ve yağı karıştırıp yufkayı masaya yayıp ortadan ikiye kesip, fırçayla sosladım Uçlarına kabaklı harçdan koyup, çok sıkmadan rulo yapıp tepsiyi doldurdum Üstüne kalan sosu yağılı suyu gezdirdim 190200 derecede pişirdim Yapacaklara afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.