Kabaklı Cup Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı silme nişasta
- 2 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
- 300 gram kabak
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Kakaolu, sade bisküvi tozu
- Fındık, damla çikolata
Kabaklı Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvelce kabak püremizi yapalım.
- 300 gram balkabağını şeker,su ile yeterlice pişirelim. Ezelim.
- Derin bir tencereye süt, nişasta, şeker, vanilya ve hindistan cevizini koyup pişirelim.
- Pişen muhallebiyi kaselere ikişer yemek kaşığı eşit koyalım.
- Ortaya bisküvi tozundan koyup tekrar muhallebi koyalım.
- Üzerine birer yemek kaşığı kabak koyup fındık ve damla çikolata ile süsleyelim.
- Soğuyunca servis edelim.