Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk havuç
- 4 tane kırmızı biber orta boy
- 2 tane küçük uzunluk kabak
- 2 yaprak marul
- Tuz
- Sıvıyağ
- Maydanoz
- Limon
- 5 kaşık mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve kabak üzeri temizlenip, rendenin en ince kısmıyla rendelenir.
- Kırmızı biberler ocakta közlenir. İnce halde doğranır. Marullar da ince formda doğranır.
- Tavaya yağ alınır. Havuç ve kabaklar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Kavrulduktan sonra tabağa alınır. Közbiberler ve marul üzerine eklenir. Tuz da eklenip, karıştırılır. Limon suyu sıkılır.
- Sos materyalleri bir kapta karıştırılır ve tabağa alınan biber, kabak, havucun üzerine dökülüp, karıştırılır.
- Maydanoz üzeri için biraz kıyılıp servis edilir. Afiyet olsun ????