Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi
0
104

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk havuç
  • 4 tane kırmızı biber orta boy
  • 2 tane küçük uzunluk kabak
  • 2 yaprak marul
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
Sosu için;
  • Limon
  • 5 kaşık mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuç ve kabak üzeri temizlenip, rendenin en ince kısmıyla rendelenir.
  2. Kırmızı biberler ocakta közlenir. İnce halde doğranır. Marullar da ince formda doğranır.
  3. Tavaya yağ alınır. Havuç ve kabaklar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  4. Kavrulduktan sonra tabağa alınır. Közbiberler ve marul üzerine eklenir. Tuz da eklenip, karıştırılır. Limon suyu sıkılır.
  5. Sos materyalleri bir kapta karıştırılır ve tabağa alınan biber, kabak, havucun üzerine dökülüp, karıştırılır.
  6. Maydanoz üzeri için biraz kıyılıp servis edilir. Afiyet olsun ????
Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt