Kabaklı Havuçlu Sütlü Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet büyük havuç (Küçükse 2 tane)
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı az 1 parça tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 2 avuç dolusu kavrulmuş tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı karabiber (Çorbayı az ölçü de yapıyorsanız çay kaşığıyla)
- yarım demet dereotu
- 2-3 diş sarımsak
- Dereotu
Kabaklı Havuçlu Sütlü Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağı ve tereyağını eritelim. Rendelenmiş havuç ve kabağımızı biraz soluncaya kadar kavuralım.
- Suyunu hafif salınca unu ekleyip biraz karıştıralım. Süt ve suyu ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra tel şehriye, karabiber, tuz ve sarımsağı koyalım 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim (Ağzını kapatmadan pişirin süt olduğu için taşabiliyor)
- Çorba piştikten sonra son olarak ince kıyılmış dereotlarını koyalım, karıştıralım. Servis edelim. Afiyet olsun