Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet taze yufka
- 1 çay bardağı süt (Bardak ölçüm 125 ml )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi yıkayıp havuçları rendeliyoruz kabak ve biberleri küçük küçük doğruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağı salça ekleyip ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra öbür materyaller ekleyip karıştırıyoruz sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sosu için; bütün gereçleri uygun bir kaseye alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Yufkamızı üçgen formunda kesiyoruz fırçayla sosumuzu sürüyoruz.
- Kabaklı harcımızdan koyup yufkamızın kenarlarını içe yanlışsız katlayıp rulo formunda katlıyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp orta kısmını bıçakla kesiyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.