Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek

Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek
0
69

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kabakli-nefis-karni-yarik-borek-2.jpg

Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet taze yufka
  • 1 çay bardağı süt (Bardak ölçüm 125 ml )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı

Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sebzelerimizi yıkayıp havuçları rendeliyoruz kabak ve biberleri küçük küçük doğruyoruz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağı salça ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  3. Daha sonra öbür materyaller ekleyip karıştırıyoruz sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Sosu için; bütün gereçleri uygun bir kaseye alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  5. Yufkamızı üçgen formunda kesiyoruz fırçayla sosumuzu sürüyoruz.
  6. Kabaklı harcımızdan koyup yufkamızın kenarlarını içe yanlışsız katlayıp rulo formunda katlıyoruz.
  7. Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta kısmını bıçakla kesiyoruz.
  9. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Kabaklı Nefis Karnı Yarık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tanımı İçin Gereçler 3 tane günlük taze yufka2 tane büyük patlıcan2 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber1 tane soğan2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı karabiberYarım çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin Yarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Közlenmiş Patlıcandan Karnı Yarık Tanımı İçin Materyaller 1 kilo patlıcan400 grm kıyma1 adet domates4 adet çarliston biber1 adet soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça5 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı suTuzKırmızı pul biberKarabiber Közlenmiş Patlıcandan Karnı Yarık Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı İçin Malzemeler 8 adet patlıcan1 tavuk göğsü2 biber1 kuru soğan2 domates2 kaşık salça1 tatlı kaşığı isot1 paket beş türlü3 yemek kaşığı yağTuzYarım çay bardağı sıcak su Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Kabaklı Pırtık Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka2 küçük yumurta1 adet kabak2 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı kadar sütTuzPul biber3 yemek kaşığı sıvı yağPeynir ( istenilen ölçüde )SusamÇörekotu Kabaklı Pırtık Börek Tanımı Yapılışı Bir kaba kabağı rendeleyin içine bütün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta4 orta uzunluk kabak2 orta uzunluk patates1 kase peynir3 kısım yeşil soğanYarım demet dereotuYarım demet maydanoz5-6 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı unTuzKarabiberPulbiber Kabaklı Börek (Şipşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt