Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Peynirli Börek

Kabaklı Peynirli Börek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kabakli-peynirli-borek.jpg

Kabaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yufka
  • 250 gram beyaz peynir
  • Konutta kalmış ne peynir varsa ekleyin
  • 2 yumurta
  • 1 bardak süt
  • Biraz maydanoz
  • 1 kabak rendelenmiş
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık sıvı yağ

Kabaklı Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağını ve sıvı yağı bir tavaya alıp eritin ve sütün yarısını ekleyin. Soğuyunca 2 yumurta ekleyin ve çırpın.
  2. Peynirleri, rendelenmiş kabağı, doğranmış maydanozu karıştırın üzerine kalan yarım bardak sütü ekleyin. Yufkanın birini yuvarlak reaksiyonun altına yayın ve kenarları dışarıda kalsın.
  3. Tabanına biraz sütlü yağlı karışımdan serpin. Başka yufkayıda rulo halinde yapıp birer parmak incelikte kesin. Kestiğiniz modülleri karıştırın yarısını reaksiyonun tabanına yaydırın. Sütlü karışımdan kaşıkla serpin.
  4. Peynirli için yarısını serpiştirin. Kalan öbür kesilmiş yufkaları üstüne serpiştirin. Tekrar sütlü karışımdan dökün. Kalan içi de ekleyin ve tepsinin dışında kalan yufkaları düzgün bir formda böreğin üstüne kapatın.
  5. Kalan sütlü karışımı üstüne büsbütün gezdirin. 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt