Kabaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yufka
- 250 gram beyaz peynir
- Konutta kalmış ne peynir varsa ekleyin
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- Biraz maydanoz
- 1 kabak rendelenmiş
- 2 kaşık tereyağ
- 2 kaşık sıvı yağ
Kabaklı Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ve sıvı yağı bir tavaya alıp eritin ve sütün yarısını ekleyin. Soğuyunca 2 yumurta ekleyin ve çırpın.
- Peynirleri, rendelenmiş kabağı, doğranmış maydanozu karıştırın üzerine kalan yarım bardak sütü ekleyin. Yufkanın birini yuvarlak reaksiyonun altına yayın ve kenarları dışarıda kalsın.
- Tabanına biraz sütlü yağlı karışımdan serpin. Başka yufkayıda rulo halinde yapıp birer parmak incelikte kesin. Kestiğiniz modülleri karıştırın yarısını reaksiyonun tabanına yaydırın. Sütlü karışımdan kaşıkla serpin.
- Peynirli için yarısını serpiştirin. Kalan öbür kesilmiş yufkaları üstüne serpiştirin. Tekrar sütlü karışımdan dökün. Kalan içi de ekleyin ve tepsinin dışında kalan yufkaları düzgün bir formda böreğin üstüne kapatın.
- Kalan sütlü karışımı üstüne büsbütün gezdirin. 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.