teknolojiuzmani
FD Üye

Kabaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy yeşil kabak
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- Yağ,tuz
Kabaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kabaklarımız ve soğanı yıkayıp kabukları soyulur.
- Kabaklarımızı dilimliyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz.
- Soğanları da aynı şekilde doğrayıp yağ koyduğumuz tencerenin içine koyup renk alana kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulurken pirincimizi yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine kabaklarımızı atıyoruz ve 2 dk kavurup tozbiber,tuz,nane ve karabiber koyup 2 dk karıştırıp pirinci koyuyoruz.
- Sıcak suyu da üzerini 1 parmak geçecek şekilde koyup kısık ateşte üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilavımızın altını kapatmadan önce tuzuna ve pişmesine bakıp kapatıyoruz.
- Tenceremizin üzerine kağıt havlu koyup dinlendiriyoruz.
- Dinlenen pilavımızı tabaklara koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
.