
Kabaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- İsteğe bağlı miktarda kabak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 buçuk su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Su
Kabaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı soyup doğalım.
- Pirinci yıkayıp bir taşım kaynatıp süzelim.
- Kuru üzümleride yıkayalım.
- Tencereye önce kabağın yarısını alalım.
- Üzerine pirinçin, kuru üzümün ve şekerin yarısını dökelim.
- Tekrar kalan malzemeleri aynı şekilde bir kat daha yapalım.
- Üzerine yağı ve bir fiske tuzu ekleyelim.
- 1 su bardağı kadar su ekleyelim.
- Pişerken suyunu kontrol edelim.
- Bazı kabaklar daha çok su salıyor.
- Daha kuru bir kabaksa yine su ekleyebiliriz.
- Hafif altı kızarınca güzel oluyor.
- Piştikten sonra 2-3 saat dinlendirelim. Servise hazır.