Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Pilav

Kabaklı Pilav
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kabak-pilavi.jpg

Kabaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • İsteğe bağlı miktarda kabak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 buçuk su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Su

Kabaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabağı soyup doğalım.
  2. Pirinci yıkayıp bir taşım kaynatıp süzelim.
  3. Kuru üzümleride yıkayalım.
  4. Tencereye önce kabağın yarısını alalım.
  5. Üzerine pirinçin, kuru üzümün ve şekerin yarısını dökelim.
  6. Tekrar kalan malzemeleri aynı şekilde bir kat daha yapalım.
  7. Üzerine yağı ve bir fiske tuzu ekleyelim.
  8. 1 su bardağı kadar su ekleyelim.
  9. Pişerken suyunu kontrol edelim.
  10. Bazı kabaklar daha çok su salıyor.
  11. Daha kuru bir kabaksa yine su ekleyebiliriz.
  12. Hafif altı kızarınca güzel oluyor.
  13. Piştikten sonra 2-3 saat dinlendirelim. Servise hazır.
Kabaklı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt