Kabakyarık +6 Ay Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 top kıyma
- 1 adet arpacık soğan
- 1 adet baby patates
- 1 adet mini havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 adet kabak
- Kaşar peyniri
Kabakyarık +6 Ay Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce havuç, patates ve kabağı soyup ikiye bölerek buharda haşlıyorsunuz (ben suda haşladım)
- Ayrı bir kapta kıyma ve soğanı kavurun. 2-3 dk.
- Ardından 1 çay bardağına yakın su dökün. Biraz öyle pişsin.
- Piştikten sonra içerisine haşlanmış patates ve havucunuzu ekleyin.
- Çatal yardımıyla ezin karıştırın.
- Haşlanmış olan kabağın içini çıkarıp hazırladığınız harcı içerisine koyun.
- Sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyip 180 derece fırına verin.
- Peynirler eriyince fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.