Kabakyarık Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kabak (ben bebek kabak kullandım siz başkasından de kullanabilirsiniz)
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 kaşık salça
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz ,karabiber ,pul biber
- Kaşar peyniri
- Salça ve sıcak su
Kabakyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayıp üzerlerine çizikler atıp uzunlamasına ikiye bölüyoruz.
- İçlerini oyup kaynayan sıcak suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Sudan çıkarıp borcama diziyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı kavurup kıymayı ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Salçayı ve baharatları ekleyip pişiriyoruz.
- Borcama dizdiğimiz kabakların içini kıyma ile doldurup salçalı sosu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- En son kaşarı ekleyip eriyene kadar fırında tutup servis edebilirsiniz.