
Kabarcık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase yoğurt ( 300 gram )
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ama kontrollü eklenecek)
- Sıvı yağ
Kabarcık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yogurdu ve yumurtayı bir kaba alalım karıştıralım.
- İçerisine tuzu, kabartma tozunu, unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu açalım, istediğimiz şekilde keselim.
- Ben oval bir kalıp kullandım.
- Kabarcıklarımıza şekil verdikten sonra kızartalım.
- Bu esnada dikkatli kızartalım çünkü yağ kızgın olursa içine atar atmaz yanar. Mümkünse yağ sıcak olsun ama kısık ateşe yakın. Çevirerek kızartalım. Afiyet olsun.