Kabardıkça Kabaran Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket hazır pakmaya harcı
- 2 yumurta akı s(arılar üzerine sürülecek)
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 yahut 7 su bardağı un *ben 6 bardak kullandım
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Gerektiği kadar beyaz peynir yada kaşar
- 2 yahut 3 yemek kaşığı sıvı yağ yahut bir yemek kaşığı tereyağı da kullanılabilir
Kabardıkça Kabaran Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Pakmaya harcını yoğurma kabına alıyoruz üzerine ılık süt ılık suyuda ekleyip karıştıralım.
- Yumurta aklarınada ek edip karıştıralım bir cins ve yarım su bardağı yağı da ekleyim.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım sonra unumuzu bir daha ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım ve akabinde 3 yemek kaşığı sıvı yağı da üzerine ekleyip yağı içine çektirelim.
- Hamurumuzu üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım 1 saat mayalandıktan sonra yapmaya başlayalım .
- Bezeler alıp elimizle açarak iki tarafını içe gelecek biçimde katlayıp rulo yapıyoruz.
- Poğaçaları yaptıktan sonra 30 dk tepsi mayası yapalım ve üzerlerine yumurta sarılarını sürelim.
- 180 derece ısınmış fırına verelim alt üst ayarda.