
Kabardıkça Kabaran Portakallı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal rendesi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kabardıkça Kabaran Portakallı Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurta, şeker, portakal rendesi çırpacağımız kaba alınır, çırpılır, yumurtanın rengi değişince portakal suyu, sıvı yağ eklenip çırpılır.
- En son vanilya, kabartma tozu, un eklenip son kez çırpılır, yağlanmış kalıba boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında önce alt ısıda yarım saat, sonra üst ısıda 10 dakika pişirilir (Herkesin fırını farklılık gösterebilir, süreler birebir tutmayabilir)
- Pişen kek kalıbı ıslak havlu üzerinde soğumaya bırakılır, bıçakla kenarları gezdirilip ters çevrilip servis edilir.