
Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2,5 yemek kaşığı su
Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle yeterlice kabarıp köpürene kadar çırpıyoruz.İyice krema kıvamına gelip kabarmalı.
- Akabinde sıvı yağ ve suyu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı harcın üzerine eleyerek koyuyoruz.
- Bir spatula yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz. (bu basamakta mikser kullanmayalım)
- En son isteğe bağlı olarak portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi ekliyoruz.
- Kek kalıbını yağlıyoruz. Kek harcının yarısından birçoklarını kalıba döküyoruz.
- Kalan harca kakao ve suyu ek edip karıştırıyoruz.
- Kakaolu harcı da kalıba döküp ister döktüğünüz biçimde isterseniz de bir bıçakla daireler yapıyoruz. (ben kakaolu harcı sade olan kısmın ortasına yanlışsız döktüm ve hiç karıştırmadım. )
- Pişmeye hazır olan keki evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (keki fırına koyduktan birinci 20 dakika boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz. Aksi halde kabarmış olan kek söner. )
- Kekimiz kürdan testinden pak çıkana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kalıbı aykırı çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.