teknolojiuzmani
FD Üye
Kabarık (Elmalı Kek) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
- 2 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 3 adet olağan elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kahve fincanı ceviz yada fındık
Kabarık (Elmalı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel elma iç harcını yapalım soğuması için.
- Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
- Tavaya alıp üzerine şekeri ilave edip orta ateşte pişirelim.
- Soğuyan iç harcının içine tarçın ve cevizi katıp karıştıralım.
- Kek hamuru için derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup mikser yada elle güzelce çırpalım.
- Un hariç tüm materyalleri sıra takip etmeden karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek olağandan biraz daha katı olacak biçimde hamuru hazırlayalım.
- Kalıp yada kare borcamı yağlayıp hamurun yarısını dökelim ve elmanın hepsini hamurun üzerine yayalım kaşıkla bastırmadan.
- Siğer kalan hamuru tekrar elmaların üzerini kapatacak formda dökerek bitirelim.
- 180 derece fırında alt üst ayarda fansız pişiriyoruz piştiğinden emin olunca kekimizi fırından alıp kesinlikle dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.