Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabarık Poğaça

Kabarık Poğaça
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabarik-pogaca.jpg

Kabarık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş yahut kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Haşhaş yahut susam
Ortası İçin
  • Peynir
  • Patates yahut çikolata

Kabarık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir tencereye 2 su bardağı sütü alıp ılık hale getirelim daha sonra uygun bir kapta 1. 5 su bardağı ılık suyu mayayı şekeri ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim daha sonra sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip tekrardan homojen bir formda karıştıralım.
  3. Son olarak da sirkemizi ekleyip tekrar karıştıralım. Aldığı kadar unu eklerken tuzumuz atmayı unutmayalım hoş bir biçimde yoğuralım.
  4. Üzerine nemli bir bez kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Daha sonra hamurumuzun havasını alalım bezeler yapalım.
  5. Ayırdığımız bezelerin üzerine margarin yahut tereyağı koyup elimizle açıp istediğimiz iç harcı koyup form veriyoruz.
  6. 180 derece de evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt