Kabarık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 paket yaş yahut kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- Aldığı kadar un
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Haşhaş yahut susam
- Peynir
- Patates yahut çikolata
Kabarık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir tencereye 2 su bardağı sütü alıp ılık hale getirelim daha sonra uygun bir kapta 1. 5 su bardağı ılık suyu mayayı şekeri ekleyip güzelce karıştıralım.
- 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim daha sonra sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip tekrardan homojen bir formda karıştıralım.
- Son olarak da sirkemizi ekleyip tekrar karıştıralım. Aldığı kadar unu eklerken tuzumuz atmayı unutmayalım hoş bir biçimde yoğuralım.
- Üzerine nemli bir bez kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Daha sonra hamurumuzun havasını alalım bezeler yapalım.
- Ayırdığımız bezelerin üzerine margarin yahut tereyağı koyup elimizle açıp istediğimiz iç harcı koyup form veriyoruz.
- 180 derece de evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.