
Kabarmalara Doyamayan Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı sarıları üzerine
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- Aldığı kadar un
- Oda sıcaklığında 100-150 gram tereyağı veya margarin
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1cay kaşığı sıvı yağ
Kabarmalara Doyamayan Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım.
- Ardından unu ekleyelim ve tuzu da ilave ederek yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olan hamuru mayalanması için 1 saat köşede dinlendirelim.
- Hamur mayası gelince tezgahı sıvı yağlayarak dökelim. Elimizle açabildiğimizce açalım. Tereyağı sürelim ve karşı taraftan yarım kapatalım.
- Üzerime onunda tereyağı sürelim. Daha sora diğer tarafıda onun üzerine gelecek şekilde kapatıp tereyağlayalım. Elimizle de genişletelim.
- Bu sefer solda kalan tarafı da kapatarak kare şeklini oluşturalım elimizle genişletelim. 2 parmak eninde keselim her bir dilimi uzatarak tekrar 2 ye katlayalım ve bükelim yuvarlak şekli verelim. Resimlerden yararlanabilirsiniz.
- Tepside en az 20 dakika kabarsın sora yumurta sarısı pekmez ve yağı karıştıralım üzerine sürelim.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Çıkan açmaya hemen tereyağı yine üzerlerine sürerek örtelim bu sayede hm parlak hm yumuşacık olacaktır.