Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
(200 ml su bardağı kullandım)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı kadar domates püresi
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- 1-2 su bardağı su
- 2-3 çorba kaşığı pekmez
- Bol susam
- Rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, domates, yeşil ve kırmızı biber
Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı alıp, karıştıralım.
- Sıvıyağ ve unu azar azar ekleyerek karıştıralım. Tuzunu unu biraz ekledikten sonra ekleyelim.
- Ele çok az yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini sıkıca strecleyip, sıcak bir ortamda bir örtüye sarıp en az 1 saat mayalandıralım.
- Bu basamakta öteki gereçlerini hazırlayalım.
- Mayalanan hamurun gazını alalım.
- Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım ve unlanmış bir tabağa hepsini dizelim.
- Birinci yaptığımız bezeden başlayarak bezemizi iki elimizle ileri geri yaparak, kenarlarını inceltelim. Yani küçük ekmek formunda olacak.
- Evvel pekmezli suya, daha sonra her tarafını susama bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Hepsini bu biçimde yaptıktan sonra üzerine bir bez örtüp, 15 dakika daha mayalandıralım.
- Ortalarından bıçakla uzunlamasına keselim.
- Kestiğimiz yerlerden parmaklarımızla açalım. Açtığımız kısımları çatalla delikler açalım.
- Orta kısımlarına bir ölçü sostan sürelim ve evvel kaşar daha sonra başka materyallerini yerleştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not: ınstagram hesabımdan tanımın görüntüsüne da ulaşabilirsiniz ????.
Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı