Kabarmalara Doymayan Zebra Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı su
- Fıstık tozu ve bal
Kabarmalara Doymayan Zebra Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekin güzel kabarması için içine ekliyeceğimiz malzemeler oda sıcaklığında olmalı öncelikle baton kek kalıbını katı yağ ile güzelce yağlayalım ve birazcık un serpelim fazlasını dökelim kalıbı biz kek harcını hazırlayan kadar buzdolabına koyalım.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yağı ve yoğurdu ilave ederek tekrar çırpalım.
- Rendelenmiş limon kabuğunu ve vanilyayı da ekleyerek mikserle çırpalım. 2,5 su bardağı ve kabartma tozunu eleyelim ve kek harcına ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
- Kek hamurunu 2 ye bölelim birine 1,5 yemek kaşığı kakaoyu ve 2-3 yemek kaşığı şu yu ekleyerek güzelce kıvam aldıralım.
- Baton kalıbın ortasına bir kepçe beyaz onun üstüne bir kepçe kakaolu karışımdan dökerek harçları bitirelim. Hiç karıştırmadan kek kalıbını sallayarak her tarafının eşit olmasını sağlayarak 180 derecede ısınmış fırında 25 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
- Kürdan batıralım kurdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir fırından alabiliriz.
- Kabarmalara doymayan kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım üzerine ortaya bal sürerek fıstık tozu dökelim dilimleyerek servis edebiliriz.Afiyet olsun .
Kabarmalara Doymayan Zebra Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı