Kabarması Garanti Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Beyazı hamurun içine sarısı üzerine )
- 5-6 bardak un (Unun cinsine nazaran değişebilir)
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık su ve sütü hamur kabımıza alalım üzerine mayamızı ve şeker koyalım. 10-15 dk bekleyelim. Mayamız etkinleşecek.
- Karışımın üzeri göz göz olduktan sonra başka materyalleri ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hamur olacak.
- Hamurumuzu kabarması için mayalamaya bırakalım. En az hacminin iki katı hale gelene kadar beklenmeli.
- Sonrasında biçimini verip istediğiniz içle hazırlayıp üzerine yumurtasını sürüp susam vs ile süsleyip 180 derece fanlı halde pişirelim. Afiyet olsun .
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı