Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça

Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça
0
74

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kabarmaya-doymayan-mantar-pogaca-11.jpg

Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım paket kuru maya
  • 1 küp şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sulu kısmından yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3, 5 su bardağı un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam
İçi İçin
  • İstenilen bir çeşit peynir kullanılabilir.

Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Sütü ılıtıp karıştırma kabına alalım içine maya ve şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
  2. Yumurta beyazı, yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırdıktan sonra 3 su bardağı un ve tuzu da ekleyelim.
  3. Kimi tariflerim de un ölçüsü konusunda zahmet yaşadığını söyleyenler oluyor. Bu durum yumurtanın büyüklüğü, çay bardağınızın boyutu yahut unun kalitesi ile ilgili olabiliyor.
  4. O nedenle bu evrede hamurun ele hafif yapışır kıvamda olması sizin için daha belirleyici olacaktır.
  5. Hamuru yaptıktan sonra 12 eşit kesime ayıralım.
  6. İçlerine isterseniz peynir koyabilir yahut sade olarak hazırlayabilirsiniz.
  7. Margarin yahut tereyağ ile yağladığımız kalıba hamurları alıp, üzerlerine yumurtasını sürüp, susam serpelim.
  8. 50 derecede ısıttığımız fırına alıp, mayalanıp kabarmasını sağlayalım (En fazla 10 dakika da mayalanacaktır)
  9. Kabarınca fırını 180 dereceye yükseltip alt üst ayarda yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt