Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket kuru maya
- 1 küp şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sulu kısmından yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3, 5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
- İstenilen bir çeşit peynir kullanılabilir.
Kabarmaya Doymayan Mantar Poğaça Tanımı Yapılışı
- Sütü ılıtıp karıştırma kabına alalım içine maya ve şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
- Yumurta beyazı, yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırdıktan sonra 3 su bardağı un ve tuzu da ekleyelim.
- Kimi tariflerim de un ölçüsü konusunda zahmet yaşadığını söyleyenler oluyor. Bu durum yumurtanın büyüklüğü, çay bardağınızın boyutu yahut unun kalitesi ile ilgili olabiliyor.
- O nedenle bu evrede hamurun ele hafif yapışır kıvamda olması sizin için daha belirleyici olacaktır.
- Hamuru yaptıktan sonra 12 eşit kesime ayıralım.
- İçlerine isterseniz peynir koyabilir yahut sade olarak hazırlayabilirsiniz.
- Margarin yahut tereyağ ile yağladığımız kalıba hamurları alıp, üzerlerine yumurtasını sürüp, susam serpelim.
- 50 derecede ısıttığımız fırına alıp, mayalanıp kabarmasını sağlayalım (En fazla 10 dakika da mayalanacaktır)
- Kabarınca fırını 180 dereceye yükseltip alt üst ayarda yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.