Kabartma Tozlu Çörek (Asla Bayatlamaz) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta (akını içine sarısını üzerine
- Susam ve çörek otu
- 4 su bardağı un (ben o kadar kullandım undan una fark gösterebilir dikkat ederek kullanın)
- Yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Kabartma Tozlu Çörek (Asla Bayatlamaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarinimiz oda ısısında olsun yada eritin. Üzerine sıvı yağı da ekleyin kabartma tozunu, tuzu, yoğurdu, yumurta akını ve unu yavaş yavaş serpin yoğurun.
- Hamur toparlanınca form verin üzerine yumurta sarısını sürün ve 170 derecede 15-20 dk da hazır ????????.