elektronikci
FD Üye
Kabartma Tozlu El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) bardak su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un(4-4,5 su bardağı kontrollü ekleyim yavaş yavaş)
- 100 gram tereyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gram ıspanak
- 1 kase mantar
Kabartma Tozlu El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını pişiriyoruz:ıspanakları doğrayıp zeytinyağda soteliyoruz.
- Ayrı yerde mantarlarıda soteleyip ikisini bir araya getiriyoruz.
- Tuz, karabiber,pul biber ekleyip soğumaya alıyoruz.
- Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırıyoruz.
- Unu ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz. 4 eşit parçaya ayırıp dinlenmeye alıyoruz.
- Dinlenmiş hamuru daire şeklinde açıyoruz.
- Üzerine eritilmiş ılımış yağı sürüyoruz.
- 2. Bezeyide açıp aynı şekilde yağlayıp yağ sürüp kare şeklinde katlıyoruz.
- İlk açtığımız hamurun içine koyup o hamuruda katlayıp kare yapıyoruz.
- 10 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Sonra biraz un ekleyip uzun dikdörtgen şekline getiriyoruz.
- İçine istediğiniz iç malzemesi hazırlayıp koyabilirsiniz.
- Malzemeyi koyup dikdörtgen uzun katlıyoruz yağ sürüp bıçakla çizikler atıyoruz.
- 180 c de pişiriyoruz.