iltasyazilim
FD Üye
Kabızlığın en önemli nedeni hareketsizliktir Sabahları 15 dakika aerobik gerçekleştirmek bu sorunu ortadan kaldırır
Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi merkez asap sisteminin bozulmasına alt olarak oluşur İkincisi dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan nedenler şunlardır:
# Yanlış gıda
# Alıştırma yapmamak
# Gerginlik ve depresyon hali
# Yolculuk
# Ateş uzun süren yatak istirahati karın ameliyatları
# Hamilelik
# Sakinleştirici ilaçlar alüminyum mide asidini giderici ilaçlar kalsiyum içeren ilaçlar
# Alzheimer Parkinson omurilik zedelenmesi felç gibi asap sistemi hastalıkları
# Pozitif içki ve kafeinli içeceklerin kullanımı
# Laksatif ilaçların uygunsuz kullanımı
Yürüyüş de faydalı
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en manâlı şey öğün atlamamak ve yemekleri ufak lokmalar halinde yavaşça çiğneyerek yemektir
Bağırsaklar için günün en önemli zamanı sabahın birincil saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin kalın bağırsağın duvarındaki kaslara 'uyan' mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır
Alıştırma gerçekleştirmek da fazla önemlidir Özellikle; yürüyüş aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır
Haftada minimum 3 kere yarım saat tempolu yürümek ya da sabahleyin kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik veya yer hareketleri yapmak karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir
Bunu biliyor muydunuz?
Sinemaki kabızlığı giderici müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki kalın bağırsaklarda istikrarsız ve mineral salgılanmasını artırıcı tesir yapar bunların geri emilimini engeller
Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler hayat kurtarır
# Bol su ve bitki çayı için
# Kepekli ürünleri seçim edin
# Kuru erik kuru incir ve kuru kayısı yiyin
# Kök sebzelerden havuç kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka lahana ıspanak maydanoz dereotu ve marul tüketin
# Tahıl ve baklagil grubunu ihmal etmeyin
# Meyve tüketimini artırın
# Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları seçim edin
# Keten tohumu kullanın
# Fındık ceviz ve badem tüketin *
Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi merkez asap sisteminin bozulmasına alt olarak oluşur İkincisi dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan nedenler şunlardır:
# Yanlış gıda
# Alıştırma yapmamak
# Gerginlik ve depresyon hali
# Yolculuk
# Ateş uzun süren yatak istirahati karın ameliyatları
# Hamilelik
# Sakinleştirici ilaçlar alüminyum mide asidini giderici ilaçlar kalsiyum içeren ilaçlar
# Alzheimer Parkinson omurilik zedelenmesi felç gibi asap sistemi hastalıkları
# Pozitif içki ve kafeinli içeceklerin kullanımı
# Laksatif ilaçların uygunsuz kullanımı
Yürüyüş de faydalı
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en manâlı şey öğün atlamamak ve yemekleri ufak lokmalar halinde yavaşça çiğneyerek yemektir
Bağırsaklar için günün en önemli zamanı sabahın birincil saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin kalın bağırsağın duvarındaki kaslara 'uyan' mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır
Alıştırma gerçekleştirmek da fazla önemlidir Özellikle; yürüyüş aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır
Haftada minimum 3 kere yarım saat tempolu yürümek ya da sabahleyin kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik veya yer hareketleri yapmak karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir
Bunu biliyor muydunuz?
Sinemaki kabızlığı giderici müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki kalın bağırsaklarda istikrarsız ve mineral salgılanmasını artırıcı tesir yapar bunların geri emilimini engeller
Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler hayat kurtarır
# Bol su ve bitki çayı için
# Kepekli ürünleri seçim edin
# Kuru erik kuru incir ve kuru kayısı yiyin
# Kök sebzelerden havuç kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka lahana ıspanak maydanoz dereotu ve marul tüketin
# Tahıl ve baklagil grubunu ihmal etmeyin
# Meyve tüketimini artırın
# Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları seçim edin
# Keten tohumu kullanın
# Fındık ceviz ve badem tüketin *