Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabuklarıyla tüketilince daha faydalı olan besinler!

Kabuklarıyla tüketilince daha faydalı olan besinler!
0
153

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bazı besinlerin kabuklarıyla birlikte tüketilmesi daha pozitif vitamin alımını sağlarken, kanserle mücadelede de etkili oluyor
Bilirkişi Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzelerin kabukları ile birlikte tüketilmesini öneriyor


118

Kabuklarıyla tüketilen besinlerin daha artı vitamin alınmasını sağladığını söylüyor Kandıralı, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir diyor


218

Uzman Diyetisyen Kandıralı kanserle mücadelede etkili besinleri şöyle sıraladı:

Turunçgiller

Portakal ve mandalina kabuğu süper flavonoidler denen enerjik antioksidanlardan zengindir İyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kötü kolesterolü azaltmaya yardımcıdırlar Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür



318

Beyaz kısımları da yüksek pektin içeriğine sahiptir Pektin perhiz lifinin bileşenidir, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bağırsaklarda arkadaş bakterilerin kolonize olmasını sağlar Meyve sıkacağına kabukları ile birlikte atılabilir ya da narenciye kabukları ağız tadı tadınıza göre yemeklere ya da keklere vs konabilir


418
Bilirkişi Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzelerin kabukları ile birlikte tüketilmesini öneriyor

Kabuklarıyla tüketilen besinlerin daha pozitif vitamin alınmasını sağladığını söylüyor Kandıralı, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir diyor

Bilirkişi Diyetisyen Kandıralı kanserle mücadelede etkin besinleri şöyle sıraladı:

Turunçgiller

Portakal ve mandalina kabuğu süper flavonoidler denen kuvvetli antioksidanlardan zengindir İyi kolesterol seviyelerini düşürmeden fena kolesterolü azaltmaya yardımcıdırlar Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür


Beyaz kısımları da yüksek pektin içeriğine sahiptir Pektin diyet lifinin bileşenidir, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bağırsaklarda dost bakterilerin kolonize olmasını sağlar Meyve sıkacağına kabukları ile birlikte atılabilir ya da narenciye kabukları damak zevki tadınıza kadar yemeklere ya da keklere vs konabilir
 

Similar threads

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzeleri kabukları ile birlikte tüketmenin daha fazla vitamin alınmasını sağladığını belirterek, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir dedibubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9afacd49jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
C vitamini bakımından zengin olan portakal, turunçgiller familyasından bir meyve olup ağacının boyu 2 ile 10 metreyi bulmaktadır Sadece C vitamini bakımından değil bir çok vitamin bakımından da zengin olan portakal içeriğinde yüksek oranda B vitamini, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,497Konular
981,899Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt