Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Dolması Tarifi Resimli

Kaburga Dolması Tarifi Resimli
0
103

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi
imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49
MALZEMELER (810 Kişilik)

1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 corba kaşığı kuşuzumu
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
4 corba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinc
(yarım saat onceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

Kaburga Dolması Tarifi

Kaburgayı keskin bir bıcakla enine doğru keserek icinde pilavın konulacağı cebi acın Kuşuzumunun sapını copunu ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri kucuk kup biciminde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 corba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı surdurun Bunun uzerine suyu suzulup iyice yıkanmış pirinc ve bir tutam tuz ilave edin 12 dakika cevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin Tadına tuzuna bakın Kuşuzumunun suyunu suzup pilavın ustune serpeleyin Kapağını kapatın Cok kısık ateşte pilav suyunu cekip goz goz olana kadar pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın icindeki cebe doldurun Pilav miktarını cok iyi ayarlayın; cok doldurursamz patlayıp pirincler tencereye sacılabilir, az doldurursanız kaburga icine su alabilir Pirinclerin dağılmaması icin cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin uzerine salca surun Kaburganın rahatca sığabileceği buyuklukte bir tencerede 1 corba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı onlu arkalı hafifce kızartın Once kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin Kapağını ortup yaklaşık 1 saat pişirin Diğer tarafını cevirin İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; cunku kullanacağınız ete gore pişirme suresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkca azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz
 

Similar threads

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi MALZEMELER (810 Şahsiyet) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç (yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kaburga Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy kaburga İçi için; 300 gram kuşbaşı et3 su bardağı pirinç (1 saat önceden sıcak suda tuz ekleyip bekletin)SuTuzKarabiber Üzerine sürmek için; 1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı sıvı yağHepsini karıştırıp hazırlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Fırında Kaburga Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 kuzu kaburga, but bağlantısı kesilmemiş. Sos için; 3 dal kereviz yaprağı2 adet havuç1 adet kuru soğan2 dal biberiye2 adet defne yaprağı1çay kaşığı taze çekilmiş karabiber1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kaburga Dolması Tarifi İcin Malzemeler *3 kilogram kuzu kaburgası *3 yemek kaşığı tereyağı *2 adet kuru soğan *12 (yarım) su bardağı dolmalık fıstık *2 diş sarımsak *1 yemek kaşığı domates salcası *1 yemek kaşığı biber salcası *3 su bardağı pirinc *2 tatlı kaşığı yenibahar *2 cay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Kaburga Dolması Tarifi İcin Malzemeler *2 5 kg kuzu kaburgası *2 su bardağı pirinc *300 gram kuzu kuşbaşı *150 gram ciğ badem *1 Demet maydanoz *Karabiber *Yenibahar *Tuz *1 tatlı kaşığı Biber salcası *Yoğurt Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikler kuzu kaburgayı İcini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt