iltasyazilim
FD Üye
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi
MALZEMELER (810 Şahsiyet)
1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Kaburga Dolması Tarifi
Kaburgayı belirgin bir bıçakla enine dürüst keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri minik küp şeklinde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Birazcık tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana değin 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün Bunun üzerine suyu süzülüp en ince ayrıntısına kadar yıkanmış pirinç ve bir parça tuz ek edin 12 dakika çevirdikten daha sonra 4 su bardağı su ve baharatı ek edin Tadına tuzuna bakın Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üzerine serpeleyin Kapağını kapatın Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana dek pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun Pilav miktarını mükemmel ayarlayın; fazla doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin üstüne salça sürün Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ek edin, tuzunu serpin Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin Öteki tarafını çevirin Iyice yumuşayana dek yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak dek yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ek edebilirsiniz
*
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi
MALZEMELER (810 Şahsiyet)
1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Kaburga Dolması Tarifi
Kaburgayı belirgin bir bıçakla enine dürüst keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri minik küp şeklinde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Birazcık tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana değin 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün Bunun üzerine suyu süzülüp en ince ayrıntısına kadar yıkanmış pirinç ve bir parça tuz ek edin 12 dakika çevirdikten daha sonra 4 su bardağı su ve baharatı ek edin Tadına tuzuna bakın Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üzerine serpeleyin Kapağını kapatın Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana dek pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun Pilav miktarını mükemmel ayarlayın; fazla doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin üstüne salça sürün Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ek edin, tuzunu serpin Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin Öteki tarafını çevirin Iyice yumuşayana dek yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak dek yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ek edebilirsiniz
*