Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Dolması Tarifi Resimli

Kaburga Dolması Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi

MALZEMELER (810 Şahsiyet)

1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

Kaburga Dolması Tarifi

Kaburgayı belirgin bir bıçakla enine dürüst keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri minik küp şeklinde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Birazcık tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana değin 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün Bunun üzerine suyu süzülüp en ince ayrıntısına kadar yıkanmış pirinç ve bir parça tuz ek edin 12 dakika çevirdikten daha sonra 4 su bardağı su ve baharatı ek edin Tadına tuzuna bakın Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üzerine serpeleyin Kapağını kapatın Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana dek pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun Pilav miktarını mükemmel ayarlayın; fazla doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin üstüne salça sürün Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ek edin, tuzunu serpin Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin Öteki tarafını çevirin Iyice yumuşayana dek yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak dek yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ek edebilirsiniz


*
 

Similar threads

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49 MALZEMELER (810 Kişilik) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 corba kaşığı kuşuzumu 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 4 corba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
1 su bardağı pirinç1 çay bardağı iri çekilmiş badem2 çorba kaşığı tereyağı1 su bardağı su2 çay kaşığı pulbiber1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen1 demet ince kıyılmış maydanozTuz karabiberKaburga malzemesi: 15 kg kuzu kaburga (ön kol)Yarım çorba kaşığıbiber salçası1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Malzemeler 1 tane kuzu kaburga İçine; 2 kase pirinç 250 gram kuşbaşı et Kuş üzümü Badem Dolmalık fıstık Karabiber Tuz Maydanoz Üzerine; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça Hazırlanışı İlk önce kaburgayı yıkayalım Daha sonra bir tepsiye alıp kaburganın her yerine tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt