Kaburga Dolması Tanımı İçin Gereçler
- Kuzu kaburga
- 4 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam kekik
- Yarım yemek kaşığı salça
- İğne ve iplik
Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanlarımızı 4 bölerek ince ince doğrayalım.
- Daha sonra içerisine verdiğim bütün materyalleri ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Karışan soğanımızı kaburgamızın üstünden etli yerinden yer açıp içerisine dolduruyoruz ve dikiyoruz.
- Düdüklü tenceremizi alarak içerisine hazırladığımız kaburgayı yerleştirelim kaynar su ile üzerini geçene kadar dolduralım.
- Yeteri kadar tuzunu ekleyip ocağımıza alarak düdüklüden ses çıktıktan sonra yarım saat pişirelim.
- Kaburgamız hazır olunca içinde olan su ile pilavımızı yapalım lezzetine lezzet katacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.