![kaburga-dolmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/20/kaburga-dolmasi.jpg)
Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 3 buçuk kilo kuzu kaburga
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Yarım kilo çiğ badem (kavrulmuş)
- Baharatlar: tuz, karabiber ve yenibahar
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı pilav
Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kaburgamızı güzelce yıkıyoruz. İçini ve dışını hafifçe tuzluyoruz bir kenara bırakıyoruz.
- İç pilavı için kuşbaşı etlerimizi kavuruyoruz ve pirinçimizi ekliyoruz üzerine suyumuzu katıp çok az pişiriyoruz hafif canlı kalabilir karabiber ekleyip kaburga içine doldurduğunuzda ateşte pişecektir zati ????.
- Akabinde kaburganın içini hazırladığımız iç harçla dolduruyoruz ve açık kısmını iple dikiyoruz.
- Dışına yoğurt sürüp akabinde salçamızı sürüyoruz.
- Derin bir tencereye sıvı yağ dökelim kızgın hale geldiginde kaburgayı içine koyalım ve artlı önlü kızartalım bir 5 dk bu süreci uyguladıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlamaya bırakalım tane baharat ekleyelim.
- Yaklaşık 4 saat içinde pişer bazen 5 saatti bulabilir.
- Altına sade pilavımızı yapalım.
- Pişen kaburgamızı farklı bir yere alıp kemiklerinden ayıralım.
- Yenibahar baharatımızı ve kavrulmuş bademimizi ekleyip karıştıralım.