Kaburga Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kaburga
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 su bardağı pirinç (1 saat önceden sıcak suda tuz ekleyip bekletin)
- Su
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Hepsini karıştırıp hazırlayalım
- Top yeni bahar
- Tane karabiber
- Tuz
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz (Ben kullanmadım misafirim yemiyor diye)
- 2 su bardağı haşlanıp kabuğu soyulmuş badem
Kaburga Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaburganızı iyice yıkayıp, tuzlayın ve kenarda bekletin. İç pilavı için ellerinizi yağda suyunu çekene kadar pişirin. Pişen eti biraz kavurun pirincinizide ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pirince 3 bardak sıcak su ekleyin be tuzunu ekleyin. Pilavınız diri kalacak. Karabiberi ekleyip altını kapatın.
- Daha sonra kaburganın içine pilavı doldurun ve ağzını yorgan ipiyle iyice dikin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu sürün.
- Tencerenize su bardağı kadar sıvıyağ alın ve kaburgayı yağda arkalı önlü mühürleyin.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve baharatlarını ekleyin. Bir avuç yeni bahar ve top karabiber koydum.
- Tuzunuda ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirin (Kaburganın büyüklüğüne göre pişmesi değişir. Daha küçük kaburga daha çabuk pişecektir. Kontrol edersiniz) arada arkalı önlü çevirin.
- Pişen kaburgayı tepsiye alın ve tereyağıyla yağlayın ve 200 derecelik fırında kızarana kadar bekleyin. Kızaran kaburganın iplerini çıkarın ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle servis edin deneyenlere afiyet olsun.