Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Tavası

Kaburga Tavası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kaburga-tavasi.jpg

Kaburga Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-5 kg kuzu kaburga
  • 4 adet orta boy domates
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı tatlı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak

Kaburga Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kemikli etleri yıkayıp düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su doldurup tuzu ekleyelim, ocağa bırakalım düdüklü bir miktar kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  2. İçinde yemeği pişireceğimiz tepsiyi alalım zeytinyağı, yoğurt, salça, tuz, karabiber, ufak doğranmış sarımsak. Bunları tepside iyice harmanlayalım. Haşlanmış kemikli etleri iyice bu sosa bulayalım.
  3. Soyulmuş yuvarlak doğranmış patates dilimlenmiş domates???? ve doğranmış biberleri ekleyerek hepsini bir kez daha iyice harmanlayalım.
  4. Düdüklü tencereden 3 su bardağı kemik suyunu tepsinin her yerine gezdirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında bir saat kadar pişirelim yanında pilav çorba servis edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun????
Kaburga Tavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt