Kabuska Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım dolmalık lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Nane
- Kırmızıbiber
Kabuska Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapuskalarımızı haşlıyoruz.
- Daha sonra bir tavada soğanlarımızı doğrayıp kavuruyoruz.
- Üstüne salça ekleyip karıştırın.
- Daha sonra pirinçleri atıp bir 5 dk daha kavuruyoruz.
- Daha sonra baharatları katıp karıştırıyoruz ve aygazı kapatıyoruz.
- Sonra bir adet kapuska alıp iç harcı koyup sarıyoruz ve tencereye yerleştiriyoruz.
- Aygaza alıp salçalı su döküyoruz dolmaların üstüne gelicek halde ben birde üstüne yağ yakıp döküyorum o da hoş tat veriyor deniyeceklere afiyet olsun .