Kaçamak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Kaçamak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynar suyu tencereye alıp kaynadığını gördükten sonra 1 su bardağı unu ilave edip el çırpısıyla hızlıca karıştırıyoruz topaklanma olmaması için .
- Daha sonra çiğ kokusu gidene kadar pişiriyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- İsterseniz kısık ateşte de yapabilirsiniz.
- Bu hamur pişince cıvık olacak sakın un katmayın.
- Başka bir tavada tereyağ iyice kızdıralım rengi dönsün yanmasın.
- 1 su bardağı pekmezi ilave edip biraz kaynayınca kapatalım.
- Hamurdan bir kaşık alıp üzerine sosu döküp kaşık kaşık dökelim .
- Tepsiye en son hepsini dökünce kalan sosu üzerine gezdirelim sıcak yenir.